Gemeente Raalte ondersteunt inwoners met energietoeslag

 

De gemeente Raalte ondersteunt ook deze winter inwoners bij het betalen van de energierekening. Inwoners die daarvoor in aanmerking komen, ontvangen een energietoeslag van de gemeente. Om het zo eenvoudig mogelijk te maken, ontvangt een grote groep inwoners de toeslag automatisch. Het gaat afhankelijk van het inkomen om een bedrag van €300 of €800.

Wethouder Gerria Toeter: “Ook dit jaar is de energietoeslag een belangrijk middel om te zorgen dat inwoners rond kunnen komen in onze gemeente. Daarom kiezen we er voor deze toeslag actief te verstrekken aan inwoners die er volgens onze beoordeling recht op hebben.”

Hoogte van de energietoeslag

Omdat de gemeente Raalte uit het budget van 2023 al € 500 energietoeslag heeft uitgekeerd aan huishoudens met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm, blijft er voor deze ronde en voor deze groep nog een bedrag van € 800 over. Voor huishoudens met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum, keren wij nog een bedrag uit van € 300.

Meer informatie

Inwoners die de toeslag niet automatisch ontvangen, kunnen later dit najaar een aanvraag indienen via www.raalte.nl/eenmalige-energietoeslag. Op deze pagina vindt u ook de informatie over andere financiële hulp vanuit de gemeente.